Du Store Alpakka

Du Store Alpakka er en garngrossist som har spesialisert seg på alpakkagarn. Bedriften ble startet i 1999, i små kjellerlokaler hjemme hos gründerne Kari Hestnes og Per Svendsen. I 2007 ble virksomheten flyttet til større og mer egnede lokaler i Mohagan på Jaren, hvor bedriften disponerte 1200mfordelt på lager, kontorer og butikklokale. Perioden 2007-2010 bød på en vekst som ingen hadde forestilt seg. På kort tid doblet man omsetningen igjen og hele tiden med et tilfredsstillende positivt driftsresultat. I dag holder Du Store Alpakka til på Jevnaker. Selskapet har 6 ansatte. og omsatte i 2011 for 21 millioner NOK. Du Store Alpakka selger garn i det eksklusive markedssegmentet, og har nærmere 350 fagbutikker som kunder i Norge. Eksportandelen er ca 5%.

Du Store Alpakka har vært en pådriver for å bygge og drifte barneskole for fattige gjeterbarn i Andesfjellene. Skolen finansieres ved at deler av innkjøpsprisen på garnsorter går til skolen, i tillegg til fadderordning.

Høsten 2012 ble selskapet overtatt av Gjestal. Gründerne Per og Kari gikk ut av selskapet 01.09.2012, men Kari jobber videre med designutvikling på freelance basis. Du Store Alpakka vil være en viktig tilvekst for Gjestal og Svarta Fåret. 

 

 

Alpakka - en naturlig luksus

 

Alpakka er en af verdens mest eksklusive fibre og blev tidligere kun brugt af inkakongerne i Peru. Havde man udført en gerning af stor betydning for landet, kunne man være så heldig at få et alpakka klæde i gave.

 

Alpakkadyrene
Alpakkahårene kommer fra alpakkaen som lever højt oppe i Andesbjergene i sydamerika og er at af fire dyr i den sydamerikanske kamelfamilie.
Da alpakka-hår er hule, varmer den ca. 3 gange mere end almindelig uld, men er samtidig meget tempererende når det er varmt.
Alpakka er super blød og indeholde ikke lanolin.

 

Behandling af alpakka
Alpakka er meget selvrensende og kan derfor hænges udenfor om natten til luftning - hvor den vil rense sig selv. Hvis den alligevel trænger til en vask, anbefales det at bruge WoolMix eller en god hårshampoo. Vaskes i hånden i rigeligt lunkent vand. Centrifugers let i vaskemaskinen og lægges fladt til tørring - gerne på et håndklæde. Så holder den i mange år.

 

Vis som
Sorter efter
Vis per side

Filter by:

Clear All