Hammershus Fairtrade

Om Hammershus Fairtrade

Hammershus Fairtrade (tidl. Global Trade) er en ikke-kommerciel Fair Trade virksomhed. Vi arbejder for bæredygtig udvikling og fattigdomsreduktion i Afrika, ved:

-         At importere og sælge Fair Trade produkter
-         At yde faglig og teknisk støtte til afrikanske producenter og samarbejdspartnere
-         At arrangere koncerter og rejser, for at oplyse og indsamle støttemidler til udviklingsprojekter 

Hammershus Fairtrade har eksisteret siden 2001 og ejes af Morten Ledskov, der er bosiddende i Sandvig på Bornholm

Import af Fair Trade produkter

Hammershus Fairtrade importerer og sælger Fair Trade produkter, for derved at støtte bæredygtig udvikling og fattigdomsreduktion, især i Afrika. Fair Trade er handel med respekt for mennesker og miljø, der bidrager til bæredygtig udvikling.

Størstedelen af de produkter vi importerer er produceret i Ghana, men vi importerer også enkelte produkter fra Burkina Faso. Vi importerer mange forskellige produkter, men fokuserer især på tre grupper varer, nemlig:

  • Flettede kurve fra det Nordlige Ghana

  • Trommer og trævarer fra det Sydlige Ghana

  • Glasperler fra det Østlige Ghana

 

Hammershus Fairtrade er medlem af Fair Trade Danmark , som er en dansk paraplyorganisation for Fair Trade butikker og importører.

Støtte til producenter og samarbejdspartnere i Afrika 

For såvidt det er muligt støtter vi vores samarbejdspartnere i produktudvikling, markedsføring og process optimering. Især produktudvikling er vigtigt for at kunne sælge på det skandinaviske marked. Samtidigt er salg den vigtigste måde for producenterne at arbejde sig ud af fattigdom på.

Det er vores stærke overbevisning at Afrikanske producenter bedst hjælpes ved hjælp til selvhjælp. Derfor forærer vi dem ikke penge, men hjælper dem til at blive dygtigere og bedre håndværkere og forretningsfolk, samtidig med at vi støtter lokale aktiviteter for forbedring af både demokrati og menneskerettigheder.

Støtten til producenter og samarbejdspartnere kommer bl.a. fra overskuddet fra den årlige støttekoncert på Bornholm - Hammershus Fairtrade concert - der arrangeres af Hammershus Fairtrade, men også fra det overskud der skabes af salget af Fair Trade produkter. Hammershus Fairtrade modtager også støtte fra Danidas Business to Business program til at styrke produktionen af kurve i det nordlige Ghana.

Events, oplysning og fundraising

Hammershus Fairtrade arrangerer hvert år en støttekoncert på Hammershus, som en del af Fair Trade festivalen, der løber i hele juli måned. Al overskud fra billetsalg går til udviklingsprojekter. Et centralt element til koncerten og Fair Trade festivalen er oplysning om forhold i udviklingslande, hvilket en række organisationer og enkeltpersoner hjælper med til.

Hvert år arrangerer Hammershus Fairtrade studieture til Ghana, hvor man selv kan få et indblik i de udfordringer og muligheder, lokalbefolkningen står over for. Rejserne varer 10-12 dage, og finder sted i skolernes efterårsferie.

Vis som
Sorter efter
Vis per side

Filter by:

Clear All