Søg
Alle kategorier
  Menu Close

  NORO

  Noro - Naturens verden.
  Længe før de fleste virksomheder havde mission statements, valgte Noro Yarns grundlægger, Eisaku Noro, disse ord til at fange hans vision.

  "Jeg er født og vokset op et sted, hvor der er mere stor uspoleret natur tilbage end noget andet sted i Japan, så naturens verden er altid tæt på. Uanset om jeg er bevidst om det eller ej, så er jeg inspireret af det på mange måder, jeg er meget tæt på naturen."

  Noro forklarer.
  Den inspiration findes overalt i Noro-garn. Tag for eksempel farverne. Undersøg et garn som den flerårige favorit Kureyon, og du vil se farver med de levende guld og grønne farver fra en solsikke, dæmpede neutrale paletter, der efterligner de uendelige nuancer af bark, og de slående kombinationer af crimson, chartreuse og orange, som man ville se i en eng af vilde blomster.

  Faktisk er Noro-garn kendt for deres livlige nuancer og unikke kombinationer af farver, der findes i den naturlige verden (tænk på de røde blade af ahorn eller himlens cerulean blå). Disse farver indgår også i den mangfoldighed af nuancer, der findes omkring os. Blade kan se ud i en nuance af grønt på afstand, siger hr. Noro, "men i virkeligheden findes de i utallige variationer af grønt. Ved at blande farver kan vi give en mere naturlig følelse, der minder om oceaner, bjerge, blomster, træer og så videre." Noros insisteren på at bevare integriteten af farvningsprocessen - at tage tilstrækkelig tid til at påføre farve er afgørende - skaber disse rige, komplekse nuancer, mens den reducerer den økologiske påvirkning.

  Noros afhængighed af naturlige fibre er et andet link til den naturlige verden. Propfyldt med uld, silke, mohair og andre fibre fra dyr og planter, Noro-garn har en følelses mæssig forbindelse til den naturlige verden. "Naturfibre har fantastiske egenskaber, som syntetiske fibre ikke kan efterligne, og vi vil gerne efterlade disse så meget som muligt i vores garn," siger Noro. (Tænk på ulds åndbarhed og mohairs glans.) Garnets afhængighed af naturlige fibre forstærkes af den omhyggelige måde, hvorpå disse fibre samles.

  Alle animalske fibre, der bruges til at skabe Noro-garn, kommer fra certificerede økologiske gårde, inklusive producenter i Australien, Falklandsøerne og Sydafrika - det bedste, verden har at tilbyde. Noro selv vedligeholder integriteten af produktionsprocessen, besøger gårde, tjekker typen af udstyr, der bruges til at spinde fiberen, og overvåger også farvningsprocessen.

  En af de mest fremtrædende kvaliteter ved Noro-garn er dets håndspundne, løst forarbejdede kvalitet. Dette er også en væsentlig del af Noros vision om at skabe garn, der forbliver tro mod deres naturlige arv. At holde behandlingen på et minimum og undgå brugen af skrappe kemiske behandlinger er afgørende for denne vision. Friktion skabt af agitation og varme under forarbejdning kan svække naturlige fibre; ved at forkorte denne proces reducerer Noro skaderne på fibre og miljøet. Minimering af mængden af maskinhåndtering bevarer også fibrenes originale kvaliteter. Noro bruger kun én rulle på kartemaskinen i stedet for de sædvanlige tre, bruger en kortere seng og håndføder forsigtigt fiber ind i kardemaskinen. Garnene får mindre snoning i spinningsprocessen, hvilket skaber afvigelser i tykkelse langs garnets længde.

  Nogle gange kender de nye brugere af Noro-garner ikke til deres unikke tekstur og ubearbejdede hånd. Lad dig ikke afskrække af disse kvaliteter. Variationer og små ujævnheder i garnets tekstur er ikke en fejl, men snarere et bevidst valg, så strikkere kan føle sig tættere på naturen. Som Noro bemærker: "Hvis vi laver uldgarn, bruger vi forskellige længder og tykkelser af uldfiber: Vi ønsker at reproducere selve fåret i vores garn." Faktisk er denne villighed til at omfavne ufuldkommenhederne og variationerne et kendetegn for Noro-garn. Eisaku Noro ser dette som et kulturelt fænomen: "Fra oldtiden har japanere accepteret, nydt og været charmeret af naturens uensartethed, ujævnheder og lejlighedsvis grovheden. Det kan være grundlaget for os, og ikke kun grundfilosofien for Noro. garn."

  www.noroyarns.com

   

  Vis som Gitter Liste
  Sorter efter
  Vis per side
  Noro Tasogare

  NORO Tasogare

  345,00 kr.
  Filters Close