Søgning
Alle kategorier
  Menu Luk
  Tilbage

  Rambouillet Vest

  Rambouillet Vest

  Man har begået et vest - den er en anelse for stor (som sædvanligt) Jeg bliver nok nød til at valke den, så den passer bedre - at blive tykkere selv, virker som en dårlig idé.

  Ulden er Rambouillet tops fra Frankrig, en meget fin, blød og luftig spindefibre. Topsen er farvet gradueret og mixfarvet med 2 ens farveintervaller klargjort til 2-trådet garn.

  Rambouillet tops fra Ægbækgaard

  Kromski Jumbo Spoler med RambouilletKromski Jumbo Spole med Rambouillet tops

  Tvundet Rambouillet på en Kromski Great Jumbo Spole

  Haspet Rambouillet fra Uldtrolden

   

   

   

  Der var 2 gange 230 gram Tops, så for ikke at skulle bryde garnet, har jeg spundet på Kromski Jumbo spoler. Selv om fibrene er meget luftige, kunne de lige netop være på hver sin spole.

  Rambouillet er meget nem at spinde. Den er en fin crimp, som gør, at den ikke bare glider ud af hånden på én. Denne fine crimp gør også garne meget luftigt og fjedrende - især hvis den bliver tvundet meget.

  Jeg valgte at spinde et tykkere garn, da det kun ville blive en 2-trådet. Derfor har jeg brugt den mellemstore trisse, som fulgte med spinderokken, så jeg ikke kom til at trække ulden for tyndt ud. Jeg ville også gerne have lidt struktur i garnet, så jeg gjorde en dyd af ikke at kigge på, hvad jeg spandt, men overlod det fuldstændig til fingerfornemmelsen. Glat strik bliver mere spændende, når der er struktur i garnet, og ved denne vest, er det trods alt farverne som skal løbe med billedet.

  Kromski har mogle år arbejdet på en Great Jumbo Vinge og Spole sæt til Minstralen, og det er endelig lykkedes - og det endda ganske godt. Spindehovedet er så stort, at der føler 2 nye jomfruer med. Den ene forhøjer bagenden og den anden både forhøjer og forlænger pibeenden af spindehovedet.

  Der følger udover 2 Spoler, yderligere en Great Jumbo Tentrisse med, så nu kan man få 5 størrelser trisser til Kromski Minstrel med 9 forskellige hastigheder (Lynstrissen har kun en hastighed).
  Kromski Minstrel kan derfor spinde med 3.5:1, 4:1, 4.8:1, 5.3:1, 6.5:1, 8.5:1, 12:1 16:1 og 18:1

  Med Great Jumbo spindesættet, kunne jeg tvinde begge Jumbo spolerne sammen uden uden at skulle bryde mit spundne garn.

  Det har givet mig et tykt og luftigt garn på 460 gram og kun 2 garnender. Jeg har glemt, hvor mange meter der var, men vesten er strikket på pind 5½ mm.

  For at få fuld glæde at ikke at have flere garnender har jeg strikket vesten fra halsen ned og med raglan ærmegab og rillestrik som forkanter. Derpå var der kun 2 ender at hæfte, og intet at monterer. Jeg blev dog hurtigt træt af kun at strikke glatstrik, så kilen i hver side, for at skabe en A-form, blev strikket som hulmønster.

  Færdig spundet Rambouillet fra Uldtrolden

  Vest fra halsen af Rambouillet fra Uldtrolden 
   Vest strikket af håndspundet Rambouillet fra Uldtrolden Vest strikket af håndspundet Rambouillet fra Uldtrolden 

   

  Kommentarer
  Skriv en kommentar Luk