Søgning
Alle kategorier
  Menu Luk
  Tilbage

  Falkland Spindefibre til Kællinge sjal

  Falkland Spindefibre til Kællinge sjal

  Jeg fandt dette smukke mønster på internettet, og mente, at den ville passe rigtig godt til det årlige Svend Gønge Marked i Lundby. 

  Falklands uld blev den valgte spindefibre - den føled blød uden at være for fin - så det ville nok passe godt til et tyndt sommer sjal. Et par spoler blev spundet ganske let og problemfrit.

  Som man gør med strik, lavede jeg også en spindeprøve. 2-trådet blev for fint, så jeg spandt en spole mere, og tvandt til en 3-trådet fin tråd. Efter ophaspning, blev garnet lagt til afslapning i en balje varmt vand med låg på - så kunne det ligge der natten over. Stor var min overraskelse næste morgen, da min fine tråd til pind 2½ mm var puffet op til en pind 5 mm. PYT - jeg strikkede så bare et tykt vinter bindesjal i stedet for et fint sommer bindesjal.

  Fremover husker jeg at bade mine spindeprøver, før jeg beslutter mig for tykkelsen og trådantal - så lærte man det.

  Jeg valgte dog at ændre lidt på opskriften til Kællingesjalet af Mette Rørbech. Det irriterede mit øje, at flæsen gik samme vej efter midtenspidsen, så jeg valgte at spejlvende de to halvdele - altså, slå masker op, når der skulle lukkes masker, og strikke 2 masker drejet sammen, når 2 masker skulle strikkes sammen osv.

  Midterstykket efter flæsekanten, hvor man skal strikke rillestrik, blev hurtigt kedelig, så der sneg sig lidt hulmønstre ind, som jeg spejlvendte over midten, og gentog i intervaller på begge sider af sjalet - på den måde har mit sjal ingen for og bagside.
  I stedet for at sy delene sammen, har jeg hæklet en kant på samme måde som på den første bort, og strikket topborten på, ved at strikke en maske fra sjalet med en maske fra borten sammen på hver 2. pind.

  Kunne du tænke dig at strikke det smukke kællingesjal, er der en gratis download her:

  Kællinge bindesjal af Mette Rørbech

  Kællingesjal strikket af håndspundet Falklands uld Kællingesjal strikket af håndspundet Falklands uld

   

  Kommentarer
  Skriv en kommentar Luk